| Tytuł: | Krostki na czole, tłusta cera |
| Autor: | asia 15.3.2011, 13:01 |
| czesc Od kilku tygodni moje czoło, okolice brody i nawet policzki, stały się bardzo tłuste i pojawiło się na nich mnóstwo drobnych krostek. Stosuję różne preparaty, ale nic nie działa. Dermatolog zapisał maść cynkową i tonik, ale też nie skutkuje. Czym spowodowana może być taka nagła zmiana skórna. Dodam, że nie zmieniłam diety, żadnych leków, prócz witamin, nie biorę (niedawno przez 3 tygodnie brałam antybiotyki, może to od nich?). W dodatku pojawił się także łupież. | |
| Autor: | sylwia 18.3.2011, 09:09 |
| musisz jeszcze raz skonsultować się z dermatologiem. możliwe, jest to jakaś infekcja skórna. w takiej sytuacji będziesz musiała brać jeszcze leki o działaniu przeciwzapalnym. | |
| Autor: | monia 21.3.2011, 08:24 |
| ja również miałam problemy z krostkami na twarzy, cierpiałam również na bóle głowy zaczęłam brać na to pyralginę a ona jest dodatkowo także lekiem przeciwzapalnym i pomagała także na te krostki | |
| Autor: | gabi 21.3.2011, 11:52 |
| o to faktycznie można ją stosować przy problemach skórnych trzeba spróbować | |
| Autor: | julia 22.3.2011, 08:04 |
| no ja też takiego zestaw próbowałam i mi pomógł pozdrawiam | |
| Autor: | klaudia 22.3.2011, 13:04 |
| fajnie, że komuś to pomogło ja też muszę spróbować | |
Liszajowi na ogół nie towarzyszą zmiany narządowe, jednak niestety pojawia się świąd. W miejscach zmian pojawiają się czerwone wykwity o wielkości 1-3 mm, mają płaską błyszczącą powierzchnię. Wykwity te często wywołują nasilone swędzenie.
Cera wrażliwa
Cera wrażliwa występuje u wielu ludzi. Charakteryzuje się ona skłonnością do różnych alergii, pękających naczynek, zaczerwienień. Mogą się one pojawiać pod wpływem ostrego słońca lub zimna. Głównymi przyczynami cery wrażliwej są uwarunkowania genetyczne oraz brak należytej pielęgnacji.