|
skóra tłusta (agusia) |
|
|
Czesc. Może to nie trądzik tylko alergia? Moja dziewczyna miała podobne problemy. Po antybiotykach i maściach było tylko gorzej. Lekarze rozkładali ręce. Znalazlem na necie taką metodę - Test Volla. Robi ją taki gabinet Revitum (sprawdz jeszcze dla pewnosci). Zbadali ją i powiedzieli ze to alergia na jakies kosmetyki. Teraz rozumiesz dlaczego masci pogarszaly sprawe :) Przeszla kurację i zaczelo sie poprawiac. Dziś wszystko wróciło do normy. Może to Ci pomoze? (więcej...) |
|
|
Krostki na czole, tłusta cera (asia) |
|
|
fajnie, że komuś to pomogło ja też muszę spróbować (więcej...) |
|
|
cera tłusta czy mieszana (iga@) |
|
|
Internauci, powiedzcie jak domowymi sposobami można rozpoznać jaką ma cerę. Wiele czytałam w necie na ten temat ale ciągle waham się między tłustą a mieszaną. (więcej...) |
|
|
sposób na tłustą cerę (Tonia) |
|
|
Ja żyję z tłustą cerą i jakoś staram się radzić sobie z nią. Moim sprawdzonym sposobem jest maseczka z aspiryny i sody oczyszczonej. Dobrze złuszcza naskórek, matowi skórę, zmniejsza pory. Wypróbowałam . (więcej...) |
|
|
kojąca maseczka z ziemniaków (Irmina) |
|
|
Ugotowanego ziemniaka rozgnieść, poczekać aż ostygnie i w takiej postaci nałożyć na twarz. Można trzymać nawet bardzo długo, np. zostawić na twarzy na noc. Zmywamy ciepłą wodą. Zawarta w ziemniaku skrobia ma działanie matujące i ściągające. (więcej...) |
Liszajowi na ogół nie towarzyszą zmiany narządowe, jednak niestety pojawia się świąd. W miejscach zmian pojawiają się czerwone wykwity o wielkości 1-3 mm, mają płaską błyszczącą powierzchnię. Wykwity te często wywołują nasilone swędzenie.
Cera wrażliwa
Cera wrażliwa występuje u wielu ludzi. Charakteryzuje się ona skłonnością do różnych alergii, pękających naczynek, zaczerwienień. Mogą się one pojawiać pod wpływem ostrego słońca lub zimna. Głównymi przyczynami cery wrażliwej są uwarunkowania genetyczne oraz brak należytej pielęgnacji.